dilluns, 14 de juny del 2010

Comença la campanya de prevenció d'incendis de la Diputació de Barcelona



El diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, va presentar el 9 de juny a Súria la campanya de prevenció d'incendis per aquest estiu, que es posa en marxa el 10 de juny. Una de les novetats d'enguany és que s'ha editat un fulletó informatiu per a la prevenció d'incendis en els treballs amb maquinària agrícola.


Els vehicles d'enguany.
Autor: Servei de premsa
Josep Mayoral va presentar la flota de més de 100 vehicles que aquest estiu cobrirà les 9 zones de vigilància en què s'ha dividit la província. Cada una de les zones de vigilància disposa d'un centre de comunicacions que centralitza els avisos d'incendi i les incidències detectades per les unitats de vigilància.

En total, el Pla d'Informació i Vigilància complementària contra incendis forestals (PVI) consta de 110 rutes de vigilància, cada una d'elles dotada d'una unitat mòbil de vigilància que recorreran més de 400.000 hectàrees de boscos de la província de Barcelona, amb un dispositiu que comptarà amb la participació també de 244 municipis i 114 ADF, i que té assignades 253 persones. Mayoral va remarcar l'esforç i la col laboració dels ajuntaments i les ADF en aquest dispositiu tot afirmant que 'aquest és un exercici de sumar esforços del món local i de coordinació entre les administracions'.

El 17 de maig es va posar en marxa la primera fase del dispositiu de prevenció d'incendis de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, que consisteix en la contractació en cadascun d'aquests espais d'un contingent de guaites i vigilants que recorren la zona assignada, vetllant pel compliment de les disposicions legals relatives a la prevenció i extinció d'incendis forestals.

En total s'ha contractat a 155 persones. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agro-forestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.

El pressupost total de la campanya de prevenció d'incendis de la Diputació de Barcelona és de prop de 3.700.000 euros. 'El més important de tot Catalunya, tant econòmicament, com tècnicament, per la implicació amb què compta', va afirmar Mayoral.

El Cap de l'Oficina de Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona, Joan Ignasi Castelló va explicar que una de les novetats d'enguany és l'edició d'un fulletó informatiu que recull un seguit de recomanacions per a la prevenció d'incendis en els treballs amb maquinària agrícola. A més, va dir, 'també elaborem diàriament un mapa de les zones on s'estan realitzant treballs agrícoles que ens serveix d'eina d'anticipació'.

Font de la informació
Servei de premsa

Data de la notícia
09/06/2010





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada