dissabte, 27 de març del 2010

La vacuna del foc


Reportatge emès al programa Gran Angular, de TVE Catalunya:



Comentari de l'autor:
Tasques de prevenció a l’hivern, talment com si estiguessin vacunant el bosc contra el foc. M’ensenyen que el sotabosc és molt espès perquè s’han abandonat molts camps i ja no s’aprofita la llenya com quan la fusta era rendible i el bestiar pasturava les zones rurals. I que precisament per això és tan fàcil que es cremin grans extensions quan arriba la calor i la sequera de l’estiu. Paradoxalment, tots aquests milions de tones de biomassa (fusta , matolls i fullaraca) que s’acumulen cada any als nostres boscos serien aprofitables si es fessin servir com a biocombustible per a calderes de calefacció o fins i tot per generar electricitat.

Documental de Cesc Tomàs
Imatge: Ilde Urbán
So: Manel Andreu
Muntatge: Néstor Palou
Sonorització: David Beltran

http://granangular.cat/fitxadocu.php?ID=499



3 comentaris:

  1. Quin video més guapo i interessant. Segur q en podem aprendre alguna cosa. A veure si d'aqui pocs anys els del reportatge sóm nosaltres!

    ResponElimina
  2. A més es pot observar tot el procés per fer un camí i l'eina que porta el tractor és bèstia. Ja tinc ganes de quedar un dia i fer alguna feina amb la motoserra.

    ResponElimina
  3. Realment aquest documental és molt educatiu, ens mostra una de les tàsques més importants portades a terme per les ADF; "la prevenció". Aquelles tasques que moltes vegades queden en l'oblit o que fins i tot podria afirmar que són menys valorades però a la vegada de les més importants, en el fons crec que és un petit homenatge a totes aquestes feines que porten a terme les Agrupacions de Defensa Forestal fora del període de risc més elevat d'incendis.
    Gràcies pèls teus comentaris.

    ResponElimina