dissabte, 8 de maig del 2010

La Federació d'ADF de l'Anoia arriba al següent acord en relació als incendis agrícoles de l'estiu del 2009


L'assemblea va arribar a un acord per unanimitat a causa dels nombrosos incendis de camps de cereals que es varen produir a les comarques centrals de Catalunya durant la campanya d'estiu del 2009, aquests incendis es varen atribuir a la maquinària agrícola pèls mitjans de comunicació i pèls serveis oficials de la Generalitat de Catalunya.
També esmentar que les ADF estàn plenament relacionades amb el món agrari i això s'intenta mostrar en aquest Acord, esperem que això permeti que la pagesia pugui continuar portant a terme les seves tasques i no que arrel dels successius incendis de l'anterior campanya la pagesia segueixi patint més limitacions.
Primer.
Demanar a l’administració que posi els mitjans necessaris per investigar les causes reals dels incendis agrícoles abans esmentats. És necessari un major esforç que impliqui a totes les conselleries de la Generalitat de Catalunya, Agricultura, Interior, Medi Ambient, Innovació i Universitats, i experts independents, per tal d’arribar a conclusions respecte a les causes i les mesures a aplicar per evitar-ne les conseqüències.

Segon. Rebutjar totalment qualsevol limitació que es vulgui imposar en les activitats agràries, que no estigui avalada per estudis tècnics i que no estigui consensuada amb tots els agents del sector agrari.

Tercer.
Expressar la nostra preocupació perquè, de moment davant de l’opinió pública, el sector agrari ha quedat com el culpable del incendis de l’any passat, i en canvi, són els que en varen patir les conseqüències i es van esforçar per combatir-los.

Quart.
Fer arribar aquest acord a les conselleries de la Generalitat, agents del sector i als representats de les ADF de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada